Kniha o zdravé výživě malých dětí - od narození do nástupu do základní školy. Kniha postupuje po časových etapách, pojednává o výživě těhotné matky, kojení, vhodném stravování staršího kojence, batolete i dítěte v předškolním věku. Každá kapitola uvádí vhodný způsob výživy a obsahuje asi deset receptů, celkem je v knize asi 200 receptů. Autorky doporučují možnosti estetické úpravy jídel pro domácí oslavy, využití zdravých potravin, nabízejí i úsporné tipy pro rodinu.
Olga Illková vyučuje předmět kulinární příprava na středních odborných školách a učilištích v Brně. Je lektorkou na Lékařské fakultě MU v Brně, a odbornou konzultantkou časopisu Menu – Albert. Je spoluautorkou knih Zdravá výživa v mateřské škole a Zdravá výživa malých dětí. Mgr. Zdeňka Vašíčková absolvovala obor výživa člověka na Lékařské fakultě Masarykovy univerzity v Brně. Na této fakultě se podílí na výzkumných a intervenčních projektech zaměřených na výživu. Je spoluautorkou knihy Zdravá výživa v mateřské škole a Zdravá výživa malých dětí. PaedDr. Lucie Nečasová vystudovala biologii na UJEP Brno, vede laktační poradnu v Centru volného času Lužánky a cvičení pro matky s kojenci. Je spoluautorkou knihy Zdravá výživa malých dětí.
Omlouváme se, ale tyto webové stránky nejsou optimalizovány pro tento prohlížeč. Použijte prosím aktuální verzi prohlížeče Google Chrome, Firefox, Microsoft Edge, popř. Safari.