Mléčná, nebo hořká? Samotná, nebo raději s náplní? Historie čokolády se začala psát před více než 3000 lety. Okouzlila krále, fungovala jako platidlo, měnila svou podobu, tvar i barvu. Podívejme se na vzrušující (a sladkou!) cestu, kterou musí čokoláda urazit, aby se dostala až k nám a na náš stůl. Odhalme tajemství jejího vzniku, poznejme způsoby pěstování bobů, samotnou přípravu této lahůdky v jejích nejrůznějších podobách i zaručené recepty. Jak si čokoláda stojí v Evropě i v Česku, jak se k nám dostala a co o ní říkají světové legendy? To vše vám prozradí tento ilustrovaný průvodce plný čokolády!
Omlouváme se, ale tyto webové stránky nejsou optimalizovány pro tento prohlížeč. Použijte prosím aktuální verzi prohlížeče Google Chrome, Firefox, Microsoft Edge, popř. Safari.