Vyhledávání
Hledat
Rozšířené vyhledávání
Přihlašovací jméno
Heslo
Přihlásit
Registrace
Zapomenuté heslo
Košík (Prázdný)
Přejít do košíku
Fontana, Martina
Portál, 2013
99 Kč84 Kč
Skladem
plusminusPřidat do košíku
Původní cena: 275 Kč, celková sleva: 64%Hned na začátku knihy se dozvíme, že spotřeba cukru ve vyspělých západních zemích rok od roku roste, na hlavu je to v Evropě víc než 40 kg ročně na osobu. Potravinářskému průmyslu se daří zabránit tomu, aby se cukr stal oficiálně uznávanou látkou, na niž si lze vypěstovat závislost. Autorka vypočítává typická kritéria závislosti a seznamuje čtenáře s tím, jaká nebezpečí mu při zvýšené konzumaci cukru hrozí. Rozlišuje mezi mlsouny-závisláky, průměrnými konzumenty a askety. Čtenář se pomocí několika testů snadno dozví, do které kategorie sám patří. Se znalostí věci autorka také srozumitelně vysvětluje chemické aspekty průmyslové výroby cukru a problematiku látkové výměny, funkce hormonů inzulinu, leptinu a glukagonu, zabývá se také problematikou cukrovky (diabetes mellitus). Zkoumá také, v jakých výrobcích jsou ukryty průmyslové cukry a zabývá se výživou dětí a mladistvých a „sladkými pastmi“, které jsou nenápadně nastraženy v obchodních řetězcích. Kniha obsahuje mnoho kazuistik a příkladů, které objasňují nebezpečí, které nám při nadměrné konzumaci cukru hrozí.Martina Fontana (1967) žije v Berlíně. Pracovala v marketingu, dnes působí jako výživová specialistka.
Autor:Fontana, Martina
Podtitul:K čemu vede nadměrná konzumace cukru
Překladatel:Simonová, Lucie
Nakladatel:Portál
ISBN:978-80-262-0481-7
Počet stran / vazba:160 / Brožovaná
Rok vydání:2013
Kód:12403401
EAN:9788026204817
Obálka v tiskové kvalitě:Stáhnout
Oficiální web autorky
Klíma, Ivan
Špaňhelová, Ilona
Leblanc, Catherine; Garrigue, Roland
Hustvedt, Asti
Don Bosco
Rozebráno
Benjamin, Jessica
149 Kč127 Kč
Černík, Michal
79 Kč67 Kč
Topf, Cornelia
129 Kč110 Kč
Král, Robin
Rogge, Jan-Uwe; Bartram, Angelika